Inspirerar till en härlig och hållbar livsstil

Förlossningsförberedande kurs

Förlossningen är den magiska upplevelse som landar i att du för första gången får hålla ditt barn i famnen. Genom att förbereda dig, gärna tillsammans med din partner eller ditt förlossningsstöd, ökar chansen att förlossningen blir en positiv upplevelse för alla parter.

Varannan månad erbjuder vi en förlossningsförberedande kurs på 3 timmar, där du och din partner bl.a. lär er:

* Massagetekniker
* Andningsövningar
* Förlossningsställningar
* Hur din partner kan känna sig trygg i att vara det stöd du behöver under förlossningen
* Hur det naturliga födelseförloppet ser ut och vad som faktiskt händer i kroppen.
* Känna tillit till att kroppen vet precis vad den ska göra för att föda fram ert barn

Kursen är en blandning av teori och praktik och vår vision är att du och din partner går härifrån och känner: "Yes, vilket team vi är! Nu är vi redo för att välkomna vårt barn på det bästa tänkbara sätt"

Kursdatum för 2019

Lördag 13/4 kl.10-13
Lördag 25/5 kl.10-13
Lördag 15/6 kl.10-13
Lördag 24/8 kl.10-13
Lördag 26/10 kl.10-13
Lördag 14/12 kl.10-13

Vill du gärna gå kursen men kan inte någon av ovanstående datum, så kontakta oss. Vi sätter i den mån det går in extrakurser. För oss är det viktigt att alla blivande föräldrar i Östersund med omnejd, som vill, ska ha tillgång till dessa redskap.

Vi rekommenderar att ni går kursen när ni helt enkelt känner att ni vill börja förbereda er inför förlossningen. Ofta är det någon gång efter v.26. Vi rekommenderar att ni går den före v.36, ifall det skulle vara så att barnet kommer tidigare än planerat. En del väljer att gå kursen två gånger, för att hinna öva hemma emellan gångerna.

Pris
700 kr per föderska (inkl. ev partner/förlossningsstöd) och kurstillfälle. Frukt och te/citronvatten/kaffe ingår.

Tips! Förlossningsförberedande kurser räknas som friskvård. Kolla med din arbetsgivare om du har möjlighet att använda ditt friskvårdsbidrag.

Kursledare

Christine Olsén, utbildad doula, yogalärare och massör. Hon har sedan nio år tillbaka haft yogakurser för gravida och sett behovet av att kvinnor, tillsammans med sin partner, vill lära sig mer om det naturliga födelseförloppe samt hur man kan anväda sig av massage, andning och avslappning inför och under förlossningen. Genom sin roll som doula (förlossningsstöd) har Christine många bra tips och övningar för den födande kvinnan och hennes partner, att dela med sig av.

profylax profylaxkurs östersund föda utan rädsla föda i kärlek föda naturligt